ότι και να μαγειρέψουμε είναι πάντα νοστιμότερο όταν επιλέγουμε φρέσκα υλικά καλής ποιότητας και κατά πρωτήμηση βιολογικά. προτειμούμε τοπικά προϊόντα (μικρό κόστος μεταφοράς - πιο φρέσκα) και σαφώς εποχής - ασύγκριτα καλύτερη γεύση. Δοκιμάζουμε πολλές ποικοιλίες...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

φασολάδα

υλικά

1/2 κιλό φασόλια ξερά
μια μεγάλη κούπα ελαιόλαδο
1-2 κρεμμύδια ξερά
1-2 σκελίδες σκόρδο
μια κούπα σπιτική σάλτσα ή ψιλοκομμένη ντομάτα
μαϊντανό
δυόσμο ξερό και φρέσκο
μαντζουράνα
αλάτι χονδρό
μπαχάρι
και φυσικά νερό για βράσιμο ~ 2 λίτρα

εκτέλεση

Μουσκεύουμε από βραδύς τα καθαρισμένα φασόλια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μεγάλη το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα. Τα φέρνουμε μερικές βόλτες να πάρει μυρωδιά το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο φέτες. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ξεπλυμμένα και στραγγισμένα φασόλια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και συμπληρώνουμε περίπου δύο λίτρα νερό. Περιμένουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά για να  σιγανοβράσει περίπου δύο ώρες, ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια. Προσθέτουμε την σάλτσα, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το μπαχάρι φρεσκοτριμμένο. τώρα το ιδανικό θα ήταν να το αφήναμε κανένα δίωρο να σιγανοβράζει στην σόμπα....αλλά και με μια ωρίτσα στην κουζίνα, νόστιμο θα γίνει.

καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου