υλικά
500 γρ φάβα
1 ποτήρι λάδι
1-2 μεγάλα κρεμμύδια
λίγο αλάτι
1 1/2 λίτρο νερό
βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα (κατά προτίμηση μαντεμένια) να κάψει, προσθέτουμε την φάβα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για δυο τρία λεπτά. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για άλλο τόσο. Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό (ένα και άλλο ένα ποτήρι) και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά ούτως ώστε να σιγανοβράζει. Θέλει, αναλόγως την φωτιά δυο με τρεις ώρες. Όταν δούμε ότι αρχίζει και πήζει, ανακατεύουμε αρκετά για να διαλυθεί η φάβα και να μην κολλήσει. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει. Η φάβα είναι ποιο νόστιμη αν την φάμε την επόμενη μέρα, σερβιρισμένη κρύα με λίγο λάδι και φέτες κρεμμύδι.
καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου