εκλεκτός μεζές για ένα ποτηράκι τσίπουρο είναι κολοκυθανθοί και γλιστρίδα τηγανητά. Κατά προτίμηση σε Wok (κινέζικο σκεύος - έχει περίπου τα αποτελέσματα του τσέντζερη) και σε κουζίνα γκαζιού - δίνει ομοιόμορφη θερμοκρασία - ζεσταίνουμε αρκετό λάδι καλής ποιότητας και τηγανίζουμε πρώτα φρέσκους κολοκυθανθούς και μετά την γλιστρίδα (έχει πιο έντονη γεύση) δίχως κουρκούτι. ΠΡΟΣΟΧΗ η γλιστρίδα έχει αρκετή υγρασία και πιτσιλάει! Γι' αυτό παίρνουμε μια χούφτα (ολόκληρα κλωναράκια - και το χοντρό μέρος) και στο άλλο χέρι την σήτα τηγανίσματος και καπακώνουμε αμέσως.
...στην υγειά σας....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου