ότι και να μαγειρέψουμε είναι πάντα νοστιμότερο όταν επιλέγουμε φρέσκα υλικά καλής ποιότητας και κατά πρωτήμηση βιολογικά. προτειμούμε τοπικά προϊόντα (μικρό κόστος μεταφοράς - πιο φρέσκα) και σαφώς εποχής - ασύγκριτα καλύτερη γεύση. Δοκιμάζουμε πολλές ποικοιλίες...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

μεζές για τσίπουρο

εκλεκτός μεζές για ένα ποτηράκι τσίπουρο είναι κολοκυθανθοί και γλιστρίδα τηγανητά. Κατά προτίμηση σε Wok (κινέζικο σκεύος - έχει περίπου τα αποτελέσματα του τσέντζερη) και σε κουζίνα γκαζιού - δίνει ομοιόμορφη θερμοκρασία - ζεσταίνουμε αρκετό λάδι καλής ποιότητας και τηγανίζουμε πρώτα φρέσκους κολοκυθανθούς και μετά την γλιστρίδα (έχει πιο έντονη γεύση) δίχως κουρκούτι. ΠΡΟΣΟΧΗ η γλιστρίδα έχει αρκετή υγρασία και πιτσιλάει! Γι' αυτό παίρνουμε μια χούφτα (ολόκληρα κλωναράκια - και το χοντρό μέρος) και στο άλλο χέρι την σήτα τηγανίσματος και καπακώνουμε αμέσως.
...στην υγειά σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου